TEATRE NÚRIA ESPERT

Marató de Sang al Teatre Núria Espert

Sant Andreu vol arribar a les 300 donacions de sang amb una nova marató
El pròxim divendres dia 22 al Teatre Núria Espert
El Banc de Sangs i Teixits, amb la col·laboració de l’Ajuntament, ha organitzat pel pròxim divendres 22 de març una nova marató de sang que es tornarà a fer al Teatre Núria Espert.
Amb la finalitat d’afavorir a totes les persones que puguin donar sang s’habilitarà una llar d’infants per a que els pares puguin deixar als seus fills mentre fan aquest gest altruista i també es faran activitats paral·leles.
Les donacions es podran fer entre les 10 del matí i les 10 de la nit i l’objectiu és arribar a les 300 donacions.
La regidora de Salut Pública, Montserrat Tobella, recorda que és important donar sang de manera continuada i sostinguda perquè cal mantenir les reserves del Banc de Sang i perquè la sang caduca i per això hem d’estar sempre pendents que no en falti”.
Els responsables del Banc de Sang recorden que la sang no es pot fabricar pel que és fonamental aquest gest altruista i solidari que pot fer qualsevol persona sana d’entre 18 i 70 anys i que pesi més de 50 quilos.
Segons dades del Banc de Sang i Teixits, l’any passat es van fer 242.658 donacions de sang, 16.841 de plasma i 2.032 de plaquetes en els 16 hospitals amb espai de donació o en una de les 4.000 col&middot lectes mòbils organitzades per tot el territori.
Cada any deixen de donar sang unes 35.000 persones, ja sigui perquè compleixen 70 anys o bé perquè alguna malaltia els impedeix continuar donant.
Són aproximadament el mateix nombre de persones que s’estrenen com a donants. L’any passat van ser 35.684 persones.
La majoria de persones comen&ccedil a a donar sang per altruisme o bé perquè ha tingut algun cas proper que ha necessitat sang.
Dels nous donants, el 38% són menors de 25 anys. En aquest sentit, el Banc de Sang té presència a la majoria d’universitats catalanes, on organitza campanyes de donació per facilitar als joves que s’estrenin donant sang.