TEATRE NÚRIA ESPERT

Teatres en Xarxa acostaran l’espectacle Maria Rosa amb segell del TNC a set teatres municipals

Serà al mes de març, després de l’estada de Maria Rosa d’àngel Guimerà, amb direcció de Carlota Subirós, a la Sala Petita del Teatre Nacional de Catalunya (TNC).

La gira per set equipaments teatrals de Catalunya s’iniciarà a Sant Joan Despí i seguirà a Tordera, Barberà del Vallès, El Prat de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, El Vendrell i Sant Boi de Llobregat. Al Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca arribarà el dissabte 19 de març a les 21.00 hores.

és el segon any consecutiu que el TNC i Teatres en Xarxa col·laboren en la gira d’un espectacle de la programació, després que la temporada passada giressin Tirant lo Blanc de Joanot Martorell.

Maria Rosa permet redescobrir un dels personatges més suggeridors del teatre català. Una història d’assassinats, venjances, passions ocultes i tensions sexuals que també ofereix un retrat de la precarietat laboral del món obrer i una denúncia de les injustícies socials. Amb un repartiment encapçalat per la Mar del Hoyo i en Borja Espinosa, Maria Rosa s’estrenà ahir dimecres a la Sala Petita del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), on hi farà estada fins a finals de febrer.

La participació de Teatres en Xarxa en la coproducció de l’espectacle permetrà que Maria Rosa giri posteriorment per diversos equipaments teatrals de Catalunya. Per a Teatres en Xarxa, plataforma a la que pertany el Teatre Núria Espert des de la seva creació, coproduir Maria Rosa i vehicular-ne la gira significa també sumar-se a un projecte amb vocació formativa cap a la nostra cultura literària i tradició escènica; contribuir a la descentralització i a l’acostament als ciutadans dels municipis fora de Barcelona de propostes artístiques de qualitat sorgides d’un teatre públic com és el TNC; i relacionar creació, producció i exhibició des de les millors òptiques de tots els agents que hi participen.