TEATRE NÚRIA ESPERT

Un festival 100% on-line organitzat per 20 ajuntaments del Baix Llobregat

Un total 20 ajuntaments del Baix Llobregat, entre ells el de Sant Andreu de la Barca, han sumat esforços i molta creativitat per organitzar el primer festival on-line d’àmbit comarcal. Es tracta d’El Baix és Cultura, una iniciativa que vol posar en valor el talent cultural de la comarca, potenciant i donant suport als i les artistes locals a través d’un projecte comú que els obri també noves finestres més enllà del seu municipi, en un moment on el sector cultural està especialment colpejat per la crisi sanitària de la COVID-19. El festival cultural començarà aquest divendres 8 de maig i es realitzarà de manera simultània als 20 municipis participants a través de quatre canals d’Instagram.
El Baix és Cultura aplegarà més de 100 actuacions en directe amb els artistes actuant des de casa seva, des de cadascun dels 20 municipis. Per facilitar el seguiment de les activitats programades, els ajuntaments participants han dividit la comarca en quatre zones geogràfiques, amb un canal específic per a cadascuna d’elles: elbaixescultura_zonanord (Sant Andreu de la Barca, Martorell, Abrera, Sant Esteve Sesrovires i Esparreguera), elbaixescultura_zonacentre (Molins de Rei, Cervelló, Sant Vicenç dels Horts, Vallirana, Pallejà i Sant Feliu de Llobregat), elbaixescultura_zonafontsanta (Sant Joan Despí, Cornellà, Esplugues, i Sant Just Desvern) i elbaixescultura_zonadelta (Sant Boi, Viladecans, El Prat, Gavà i Castelldefels). Cada canal emetrà les activitats de les seves poblacions tot i que es farà una difusió conjunta.
és un festival adreçat a tots els públics, on s’han programat 17 tallers (circ, cuina, ball, ràdio, robòtica, etc.); 5 contacontes (per a infants i adults); tres accions d’art digital (curts i sèries); 16 atuacions de dansa (clàssica, contemporània, espanyola, urbana, etc.); 6 monòlegs; 35 concerts acústics, de música clàssica, jazz o flamenc; 5 sessions de DJ; 5 activitats relacionades amb la literatura, i 5 més teatrals (familiars, cabaret, pallassos, etc.). Una rica mostra del talent fet al Baix Llobregat.
Calendari / Horaris d’emissió:

– Divendres 8 de maig, de 17.00 a 00.00 hores.
– Dissabte 9 de maig d’11.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 00.00 hores.
– Diumenge 10 de maig d’11-00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 hores.

Canal d’Instagram El Baix És Cultura (Zona Nord)